menu
 winkelmandje 

De verschrikkelijke badmeester

Jozua Douglas

Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes.

Maar Lev vindt hem de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed. Dan ontdekt Lev dat Brulboei een kind heeft ontvoerd. Met zijn buurmeisje Lita komt hij in actie.

Kunnen zij de verschrikkelijke badmeester ontmaskeren en laten zien wie Brulboei werkelijk is?

Bekroond met de Hotze de Roosprijs 2013!

Info van de uitgever
[Uitgeverij De Fontein, september 2012]

Recensie
De talentloze vader De Bruin, een verzamelaar van speelgoedauto's, hoopt dat zijn zoon Lev (nomen est omen!) kan wat hij niet kan: ooit nog beroemd worden. Hij moet wereldkampioen worden, maakt niet uit waarin. De Bruin brengt Lev daarom onder de hoede van Boris Kwikzilver met als bijnaam Brulboei, een verschrikkelijke en onuitstaanbare zweminstructeur, wereldberoemde sportheld en zeehondenverzorger. Maar hij is allerminst zuiver op de graat, want betrokken bij de kidnapping van de dochter van een puissant rijke man. Lev en zijn buurmeisje Lita gaan proberen de onverlaat te ontmaskeren. Er zijn tientallen grote en kleine, humoristische en voor dit slapstickverhaal karakteristieke illustraties in een techniek van zwarte (gewassen) inkt, waarin soms collages met tekst in diverse lettertypen. Ze geven het verhaal vaart en maken stilistisch af en toe de indruk alsof Quentin Blake mee in het tekencomplot heeft gezeten. Dit hilarische verhaal is van roem en eer dromende gediplomeerde zwemmers met speurderskwaliteiten vanaf ca. 9 jaar op het lijf geschreven.

Jos Weinberg

De verschrikkelijke badmeester

Jozua Douglas · alles van deze auteur 

€ 16.99

ISBN 9789026133428