menu
 winkelmandje 

De tuin van de walvis

Toon Tellegen

Beste sprinkhaan,
Ik wil iets bestellen.
Ik wil graag een bank op mijn rug.
Voor bezoek, om op te zitten, met een leuning.
Maar eigenlijk wil ik een tuin, met een bank.
Een fontein heb ik al.
Ik kan niet goed naar je toe komen.
Kun jij alles hier bezorgen?
Ik woon midden in de oceaan.
De walvis

Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg.
Info van de uitgever
[Querido, 2016]

NBD Biblionbespreking
Walvis, die midden in de oceaan woont, heeft een wens. Hij wil een mooie tuin op zijn rug, waarin hij bezoek kan ontvangen en die hij met zijn fontein kan bespuiten. Hij schrijft meteen een brief aan Sprinkhaan die een winkel heeft aan de rand van het bos.
Origineel prentenboek, waarin dieren behalve hun dierlijke eigenschappen ook menselijke karaktertrekken, wensen en verlangens hebben. Het verhaal is vriendelijk van toon - soms grappig - en heeft een positieve inslag. Sprinkhaan, de hardwerkende winkelier, heeft van alles in voorraad en legt de tuin ook zelf aan. Het bezoek is er unaniem enthousiast over en walvis glimt.
De karakteristieke, met pen omlijnde aquarellen in heldere kleuren geven heel subtiel de eigenheid van elk dier weer. De paginagrote illustraties op het glanzend witte papier worden afgewisseld met kleinere afbeeldingen. Op de schutbladen zijn allerlei zeedieren getekend met wat tuingereedschap drijvend ertussendoor. De auteur en de illustratrice ontvingen beiden vele prijzen voor hun werk. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

De tuin van de walvis

Toon Tellegen · alles van deze auteur 

€ 17.50

ISBN 9789045117607