menu
 winkelmandje 

De techniek van het kwaad (antiquariaat)

Hitler en de opkomst van het nationaal-socialisme in Duitsland

Christoph Lindenberg

tweedehands boek

Hoe kon Hitler aan de macht komen?

Het feit dat deze ongemanierde en schuchtere man, die het tijdens de Eerste Wereldoorlog niet verder dan tot korporaal had gebracht, Duits rijkskanselier en de schrik van de wereld kon worden, lijkt op het eerste gezicht volslagen absurd.
De vraag dringt zich op: over welke uitzonderlijke vermogens moet Hitler hebben beschikt? Hoe heeft hij zoveel politici, militairen en industriëlen en tenslotte de Duitse massa in zijn greep gekregen?
Vaak wordt de stelling geponeerd, dat Hitler door 'occulte krachten' zou zijn beïnvloed. Hij zou een 'medium' zijn geweest, een 'op afstand bestuurde mens'. Het gevaar van dit soort verklaringen is de vaagheid ervan: nog nooit is duidelijk geworden, wélke macht dan wel achter Hitler heeft gestaan en welke concrete doelen werden nagestreefd.
In dit boek wordt in een inleidend hoofdstuk aangetoond, waarom de bestaande theorieën over Hitlers 'occulte' beïnvloeding onhoudbaar zijn. Daarna wordt een poging ondernomen, wegen te vinden hoe wél tot inzicht op dit gebied kan worden gekomen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van ideeën en aanwijzingen van de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner.
Lindenbergs benadering is niet alleen van historisch belang. Ook in onze tijd dreigen vergelijkbare gevaren. Door inzicht te geven in de werkwijze, in de 'techniek' van het kwaad, doet de auteur een appel aan ieders individuele verantwoordelijkheid.

info van de uitgever
[Vrije Geestesleven, 1985]

De techniek van het kwaad (antiquariaat)

Hitler en de opkomst van het nationaal-socialisme in Duitsland

Christoph Lindenberg · alles van deze auteur 

€ 6.50

ISBN 9060382102