menu
 winkelmandje 

De sterrenkijker

Beatrijs Oerlemans

Een klein scheepje dobbert op de grote zee. Aan boord zijn Maarten en zijn kat Max, en hun buurmeisje Roos, het scheepsmaatje. Ze zijn op weg naar het katteneiland, waar een sterrenregen zal plaatsvinden - wie de sterren ziet vallen, mag een wens doen.

Dat is het begin van een mini-odyssee: na een feestelijk verblijf op het katteneiland varen ze naar het circuseiland waar Roos wil optreden, en gaan ze op weg naar de wens van Maarten.

Beatrijs Oerlemans weet dit fantastische verhaal, om voor te lezen én zelf te lezen, in je hart te laten landen. Peter-Paul Rauwerda geeft in paginagrote illustraties gestalte aan de reis van Maarten, Max en Roos over de eindeloze zee.

Recensie:

De 11-jarige halfwees Maarten, zijn sprekende kat Max en hun gehandicapte buurmeisje Roos dat ervan droomt circusartiest te worden, zijn op weg naar het katteneiland. Max werd er geboren en hoopt vriend Timo te ontmoeten. Er is daar om de vijf jaar een sterrenregen en dan mag je, zoals bekend, een wens doen. Ze houden koers met behulp van de stand van de zon en de sterren. Met thuis is er contact via flessenpost. Na het 'kattige' bezoek vervolgen ze hun weg en bezoeken een eiland waar een circus staat. Wellicht gaat de droom van Roos daar in vervulling. Ze doet er in ieder geval vasthoudend haar best voor. Het verhaal ontspint zich vrij traag en staat overvol met dialoogjes over herinneringen, het nu en de dromen voor de toekomst. Voor dit smaakvol vormgegeven debuut, voorzien van een stofomslag, met een heldere bladspiegel en een schreefletter voor de tekst in korte hoofdstukken, maakte de getalenteerde schrijfster/illustratrice twaalf fantasievolle kleurenillustraties. Die beslaan steeds een dubbelpagina en de kwaliteit zal de lezer als sterren tegemoet stralen, door Jos Weinberg

[Lemniscaat, 2013]

De sterrenkijker

Beatrijs Oerlemans · alles van deze auteur 

€ 16.95

ISBN 9789047705871