menu
 winkelmandje 

De spirituele bronnen van de kunst

Rudolf Steiner

Rudolf Steiner heeft zich zijn hele leven met kunst beziggehouden, eerst vooral als publicist en criticus, later in toenemende mate als ontwerper en kunstenaar. De hier verzamelde teksten geven een beeld van zijn activiteiten op dit terrein, vanaf zijn eerste opzienbarende lezing voor de Weense Goethe-vereniging (1888) via zijn beschouwingen over impressionisme en expressionisme, de kunstzinnige fantasie en het creatieve proces (1918) tot de fijnzinnige voordracht uit 1921 over de 'psychologie van de kunsten'.

In de gekozen teksten komen de verschillende kunsten afzonderlijk en in hun samenhang aan de orde, schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur, dichtkunst en muziek. Ook de eigen plaats die de euritmie, de door Rudolf Steiner zelf geschapen bewegingskunst, in het palet van de kunsten inneemt wordt besproken.

Steiners opvattingen hebben getoond inspirerend op kunstenaars te kunnen werken. Maar zij zijn van even groot belang voor iedere liefhebber van kunst die zich de werking van kunst weer bewust wil maken.

(GA 271)

Vrij Geestesleven, 1993.

De spirituele bronnen van de kunst

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50

ISBN 9789060385081

Antiquariaat

Dit boek is ook tweedehands beschikbaar in het antiquariaat van ABC Antroposofie.

Prijs: € 10.00