menu
 winkelmandje 

De slavenring

Simone van der Vlugt

Voor 13, 14 jaar of ouder: De slavenring van Simone van der Vlugt. Een heerlijk leesboek dat je meevoert naar de eerste eeuw van onze jaartelling.

Een jonge Cananefat, Folkrad, is zoon van het stamhoofd. Hij betrapt twee Romeinse soldaten die een meisje uit zijn stam willen verkrachten. Hij doodt de twee maar roept daarmee een wraakactie van de Romeinen op: het dorp wordt overvallen en gebrandschat en het grootste deel van de stam komt om. Folkrad overleeft maar raakt in Romeinse gevangenschap. Hij wordt naar Italië meegevoerd en daar als slaaf verkocht. Zijn meester is Lucius, een vooraanstaande burger van Pompeï. Daar ontmoet hij Chloë, een slavin, die lijdt onder de ongewenste avances van Marcus, de zoon van Lucius. Ze heeft een kind van Marcus gebaard dat een paar dagen na de geboorte is weggenomen.

De vriendschap die ontstaat tussen Chloë en Folkrad is een intrigerend gegeven. Chloë verlangt naar haar kind waarvan ze niet weet of het nog in leven is of niet. In Folkrads gemoed neemt zij geleidelijk aan de plaats in van het meisje uit zijn stam dat hij van een verkrachting redde. Uiteindelijk voltrekt zich de crisis die je als lezer al verwacht, tegen het decor van de aanzwellende uitbarsting van de Vesuvius.

Een meeslepend verhaal, knap verteld, dat ook stof tot nadenken biedt, over vrijheid, waardigheid en het in handen nemen van je lot.

Patricia Bunge

De slavenring

Simone van der Vlugt · alles van deze auteur 

€ 16.99

ISBN 9056374869