menu
 winkelmandje 

De schelmenstreken van Reinaert de Vos

Koos Meinderts

Terwijl Reinaert de Vos tijdens het monopoly-spelen met zijn kinderen stiekem een briefje van duizend uit de bank jatte en zich te goed deed aan een kipkluifje, verklaarde Koning Nobel in de paleistuin de jaarlijkse Hofdag voor geopend.

Met de opening van de Hofdag opent ook de fonkelende bewerking die Koos Meinderts maakte van het bekendste epos uit de Middelnederlandse literatuur: Van den Vos Reynaerde.
In achttien hoofdstukken verhaalt Meinderts over de belevenissen van de geslepen vos Reinaert en zijn beklagenswaardige tegenspelers, waaronder Tibeert de Kater, Bruun de Beer en Cuwaert de Haas.
Elk hoofdstuk werd geïllustreerd door een vooraanstaand kinderboekillustrator.

info van de uitgever
[Hoogland & Van Klaveren, 2018]


NBD Biblion bespreking
Reinaert de Vos heeft al heel wat streken uitgehaald en misdaden gepleegd. Het is dan ook hoog tijd dat hij zich komt verantwoorden bij de koning. Maar alle dienaren die hem komen halen, lokt Reinaert genadeloos in de val. Pas als zijn neef, Grimbeert de Das, hem komt halen voor een proces gaat de vos mee. Kan hij nog een streek uithalen met de koning?

Gouden Griffel-winnaar Koos Meinderts schreef een moderne bewerking van "Van den Vos Reynaerde', het bekendste verhaal uit de Middelnederlandse literatuur. Hij doet dat met veel humor en een fijne, soepele schrijfstijl.

Voor de illustraties zijn vooraanstaande Nederlandse illustratoren gevraagd, waaronder Martijn van der Linden, Charlotte Dematons en Ludwig Volbeda. Hierdoor is er misschien een gebrek aan eenheid, maar de diversiteit is toch zeker een verrijking van het boek. Het laat op een mooie manier de schoonheid en verscheidenheid van het Nederlandse illustratorenlandschap zien.
Mede daardoor is deze geslaagde bewerking een genot om te lezen. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

De schelmenstreken van Reinaert de Vos

Koos Meinderts · alles van deze auteur 

€ 17.95

ISBN 9789089672735