menu
 winkelmandje 

De rattenvanger van Hamelen

Maren Briswalter

De legende van de rattenvanger, die 130 kinderen uit Hamelen naar een berg voerde en voor altijd met hen verdween, behoort tot een van de bekendste volksverhalen. Dit middeleeuwse verhaal spreekt nog altijd tot de verbeelding en als kinderen het eenmaal gehoord hebben, zullen ze het nooit meer vergeten.
Maren Briswalter brengt voor zowel kinderen als volwassenen de Middeleeuwen tot leven met haar fijnzinnige en gedetailleerde illustraties.
Info van de uitgever
[Christofoor, 2014]


NBD Biblion bespreking
Wanneer het leven in de stad Hamelen bijna onmogelijk is geworden door een enorme rattenplaag, zijn de bewoners dolblij als er zich een vreemde uitziende man in de stad meldt, die zegt dat hij ze van alle ratten en muizen kan verlossen. Nadat hij het probleem door zijn fluitspel inderdaad heeft opgelost, krijgt hij echter niet de beloofde beloning. Dan blijkt dat de rattenvanger met zijn muziek niet alleen ratten, maar ook kinderen kan betoveren. In dit in tere kleuren geïllustreerde prentenboek wordt het wonderlijke en mogelijk deels op waarheid berustende volksverhaal, dat bekend is geworden door de gebroeders Grimm, opnieuw verteld. Kinderen van nu kunnen vooral via de zeer verfijnde en gedetailleerde paginavullende tekeningen een gebeurtenis die mogelijk heeft plaatsgevonden in het Duitse Hamelen op 26 juni 1284, meebeleven en zo ook een beeld krijgen van het leven in een stad in de middeleeuwen. Een voor kinderen intrigerend verhaal dat in de loop der eeuwen aanleiding heeft gegeven tot veel verschillende interpretaties. De moeite waard om met veel aandacht te lezen en vooral te bekijken. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar

De rattenvanger van Hamelen

Maren Briswalter · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789060387160