menu
 winkelmandje 

De puberteit voorbij (antiquariaat)

Bruggen slaan door voelen, denken en willen.

Jeanne Meijs

tweedehands boek

Dit boek gaat over de ziel van volwassenen en de daarin werkende krachten en tegenkrachten, en over onze worstelingen om hiermee om te gaan. Het is een vanzelfsprekend vervolg op Puberteit. De smalle weg naar innerlijke vrijheid, hoewel het los daarvan gelezen kan worden.

De mogelijkheid om je als mens te ontwikkelen en het leven ook echt te léven, is net zo goed uniek als veeleisend. Wij hebben als basis daarvoor drie instrumenten: die van het voelen, denken en willen. Het zijn drie manieren om de wereld te leren kennen en jezelf aan de wereld te láten kennen. Het lijkt er vaak op dat wij de drie zielekrachten wel hebben gekregen, maar dat er nog voortdurend gestreden moet worden om ze eigen te maken en in balans te brengen.

Wanneer de echte moedige vrijheidsstrijder in onszelf opstaat, dan gaat het erom dat wij niet als een puber alles om ons heen verwerpen, maar dat wij de subtiele spinsels waarmee wij onszelf innerlijk en uiterlijk gevangen houden, bestrijden. Dan kunnen gedachten zuiver worden, gevoelens liefdevol en echt, en wilskrachten dienstbaar en sterk. Dan wordt de ziel wijs en kan zij als individueel instrument tussen de mensen en voor onze aarde haar ware wezen ontvouwen.

Om de taken en de ontwikkeling van het voelen, denken en willen van de moderne mens te begrijpen, worden in dit boek twee wegen bewandeld. Elk van de drie terreinen van de ziel wordt als verhaal beschreven, zodat het in zijn geheel wordt doorvoeld. Op basis van de beelden uit de verhalen worden daarna de betreffende zielegebieden besproken.

Jeanne Meijs heeft vele jaren ervaring als beeldend therapeute in het werken met kinderen, pubers en ouders, en geeft talrijke lezingen en cursussen door het hele land.

info van de uitgever

De puberteit voorbij (antiquariaat)

Bruggen slaan door voelen, denken en willen.

Jeanne Meijs · alles van deze auteur 

€ 6.00

ISBN 9062386741