menu
 winkelmandje 

De profeet

Kahlil Gibran

'Uw vreugde is uw ongemaskerde verdriet. De bron waaruit de lach opwelt is dezelfde die maar al te vaak gevuld was met uw tranen.'
De mysterieuze profeet uit de titel beantwoordt allerhande levensvragen van omstanders. De profeet van Kahlil Gibran, voor het eerst verschenen in 1923, wordt door iedere generatie lezers opnieuw ontdekt en wordt nog altijd gebruikt bij de belangrijkste momenten in het leven, zoals geboorte, huwelijk en dood.
Kahlil Gibran werd in 1883 in Libanon geboren. Hij was zowel dichter als filosoof en schilder. Zijn dichtwerken zijn inmiddels in meer dan twintig talen verschenen. De profeet is verreweg zijn bekendste werk. Kahlil Gibran overleed in 1931.


NBD Biblion bespreking

Het bekendste boek van de Libanese dichter en schilder (1883-1931).
Een wijs man staat op het punt afscheid te nemen van de kleine gemeenschap waar hij een groot aantal jaren heeft doorgebracht. Voor hij de groep definitief verlaat, schenkt hij inzicht in hetgeen tussen geboorte en dood aan de orde is. Hij spreekt tot de aanwezigen onder meer over ware liefde, huwelijk, kinderen, geven, arbeid, vreugde en smart, wetten, vrijheid, tijd, dood en wedergeboorte.
Uit de korte stukjes blijkt zoveel begrip en wijsheid, dat vanaf het moment van verschijnen in 1923 tot heden wereldwijd mensen, ongeacht overtuiging of afkomst, kracht hebben geput uit de troostrijke woorden.
Voor elke gelegenheid is er een passende vertelling, die door herhaalde lezing aan diepte wint. Het taalgebruik, het poetische (voor jongeren misschien wat ouderwetse) proza, is van een ongekende schoonheid. De auteur maakt veelvuldig gebruik van metaforen. In Nederland verschijnt dit kroonjuweel vanaf 1927. Het boekje is uitgevoerd in handig zakformaat, heeft een ruime bladspiegel en een ouderwetse letter.

De profeet

Kahlil Gibran · alles van deze auteur 

€ 10.99

ISBN 9789069637662