menu
 winkelmandje 

De piramide van Cheops was niet het graf van de farao

Bruno Skerath

In dit boek maakt Bruno Skerath komaf met de algemeen verspreide misvatting als zou de piramide van Cheops het graf van de betreffende farao geweest zijn. Aan de hand van nochtans bekende feiten toont hij aan dat de grafhypothese niet houdbaar is.

De vraag is dan natuurlijk waarvoor de piramide wél werd gebouwd. Daar wordt een heel stel antwoorden op gegeven. En die antwoorden worden uitgebreid toegelicht doordat dit boek niet alleen de Egyptische wereldbeschouwing in haar essentie au sérieux neemt, maar ook de aandacht vestigt op de Meesters, die met hun geavanceerde kennis en kunde ver boven het gewone volk uitstaken. Hun verbluffende bekwaamheden staan nergens opgeschreven, maar ze werden verwerkt in hun sacrale bouwwerken, zoals in de piramide van Cheops. Daar kan men ze zoeken, en op die zoektocht wordt de lezer meegenomen.

Bruno Skerath vertelt niet alleen een meeslepend verhaal maar heeft dit bovendien met bijna vijftig (grotendeels zelf gecreëerde) illustraties toegelicht, zodat voor de lezer een tipje van de sluier wordt opgelicht, die in onze tijd nog altijd de kern van de Egyptische beschaving verborgen houdt.

(Rudolf Steiner Academie 2004)

[info van de uitgever]

De piramide van Cheops was niet het graf van de farao

Bruno Skerath · alles van deze auteur 

€ 24.75

ISBN 9077611010