menu
 winkelmandje 

De magische globe

Marie Rutkoski

In de zomer van 2009 verscheen De ogen van Kronos, waarin de jonge Petra naar Praag reisde om haar vaders ogen terug te stelen van de prins van Bohemen. Een fantastische verhaal, waarin Marie Rutkoski historische en folkloristische elementen vermengde met magie en avontuur. Nu, een jaar later, verschijnt het opwindende vervolg!

Petra is nog nauwelijks bekomen van haar avonturen als ze zich plotseling in een gesloten kamer in Londen bevindt. Ontvoerd! Gelukkig is Astrophil, haar tinnen spin, bij haar.

Ondertussen bezeilen haar vrienden Neel en Tomik met een schip vol zigeuners woeste zeeën in de hoop Petra te vinden. Zonder dat zij het van elkaar weten, vechten zij voor dezelfde zaak: ze ontrafelen de moord op een politicus, gaan in zwaardgevecht met monsters en Petra wordt voor het eerst verliefd.

En dan is er nog de machtige magische globe: twee halve bollen met daarop een landkaart van de gaten in tijd en ruimte. De vrienden moeten koste wat kost voorkomen dat de prins van Bohemen die in handen krijgt - want wie de kaart heeft, kan de geschiedenis en de toekomst naar zijn eigen hand zetten.

De magische globe sleurt je mee, vanaf de eerste pagina weet Marie Rutkoski de lezer mee te nemen in een magische wereld van intriges, vijandigheden en gaten in de tijd. Een spannend vervolg op De ogen van Kronos, dat evengoed als 'stand alone' gelezen kan worden.
info van de uitgever
[Lemniscaat, 2010]

De magische globe

Marie Rutkoski · alles van deze auteur 

€ 6.90

ISBN 9789047702795