menu
 winkelmandje 

De kunst van relaties

Dalai Lama

Eindelijk weer een grote, nieuwe titel van de Dalai Lama waarin hij je helpt je leven en relaties te veranderen. Met heldere voorbeelden en directe taal laat de Dalai Lama in De kunst van relaties zien hoe negatieve emoties obstakels vormen voor een vreedzame samenleving.
Door je directe en indirecte omgeving op een andere manier te benaderen, met een open hart en geest, zal je leven verbeteren en word je zelf een drijvende kracht voor een gelukkiger wereld.

info van de uitgever
[Xanderuitgevers, 3e druk 2017]

NBD Biblion bespreking
De Dalai Lama (geestelijk Tibetaans leider) bespreekt hoe noodzakelijk mededogen en verdraagzaamheid zijn voor geluk in relaties en de ontwikkeling van een vreedzame samenleving. Hij acht van wezenlijk belang destructief gedrag als woede en haat tegen te gaan: als het kan, help anderen; als dat niet kan, berokken dan in elk geval geen leed aan hen.
In tien hoofdstukken worden aspecten besproken van meest begane vergissingen zoals woedend zijn en geleid worden door begeerte, en remedies hoe deze tegen te gaan. De laatste drie hoofdstukken gaan over mededogen als de basis van relaties, gebaseerd op geven en nemen, uitgaande van gelijkmoedigheid, en juist het loslaten van gehechtheden.
De Dalai Lama concludeert dat mededogen de basis voor mensenrechten is en hij spoort aan tot vriendelijkheid en het ons verantwoordelijk voelen voor de hele mensheid.
Na ieder hoofdstuk (en aan het eind van het boek nogmaals overzichtelijk samengevat) worden oefeningen gegeven die uitnodigen tot reflectie, verdieping en zuivering van de innerlijke kijk, hetgeen lezers van alle gezindten zal kunnen aanspreken.

De kunst van relaties

Dalai Lama · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789401608886