menu
 winkelmandje 

De kunst van het mozaïeken

Greet Weitenberg & Marcelo de Melo

Mozaïeken is een aloude kunstzinnige techniek die ook nu nog zeer populair is. En mozaïeken hebben een tijdloze schoonheid. Dit prachtige boek laat zien hoe u mozaïeken kunt ontwerpen en maken.

Er worden veel verschillende manieren om te mozaïeken uitgelegd, zoals de directe methode, de indirecte methode, werken met tesserae, tegels, servies, glas, smalti en nog veel meer. Al deze manieren worden stap voor stap met foto's getoond.
Zo wordt elke lezer geïnspireerd een eigen ontwerp voor een mozaïek te maken. Van eenvoudige projecten zoals een spiegellijst tot zeer ingewikkelde ruimtelijke projecten, zoals een beeld voor de tuin: de diverse projecten in dit boek hebben veel te bieden voor zowel de beginnende als de gevorderde mozaïeker.

info van de uitgever
[Forte, 2010]


NBD Biblion bespreking

Dit eerste mozaiekboek van Nederlandse oorsprong is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen twee kunstenaars die het gehele terrein van tegelmozaiek, glasmozaiek en smaltimozaiek (van gekleurd glas) beheersen. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel worden alle gereedschappen en de diverse materialen beschreven die gebruikt kunnen worden om te mozaieken. In het tweede deel worden tien speciaal ten behoeve van dit boek uitgevoerde projecten gedetailleerd beschreven. Elk project wordt stapsgewijs behandeld met een uitleg van het idee tot de uiteindelijke realisatie tot bijvoorbeeld een lamp, tafelblad en spiegelrand. Iedere stap is geillustreerd met duidelijke kleurenfoto's. De volgorde van de projecten is zo, dat de technische kennis van basis tot gevorderd niveau wordt opgebouwd.
In het derde deel is een galerie van prachtige werkstukken van hedendaagse mozaiekkunstenaars te zien zonder werkbeschrijvingen.

De kunst van het mozaïeken

Greet Weitenberg & Marcelo de Melo · alles van deze auteur 

€ 9.90

ISBN 9789058777393