menu
 winkelmandje 

De kunst en haar wereldmissie

Oorsprong en toekomst van de kunsten

Rudolf Steiner

Kunstzinnige vormen ontstaan altijd door de relatie met het geestelijke. Deze relatie met het geestelijke moeten we terugvinden als we weer tot het werkelijk kunstzinnige willen doordringen. (...) Wie een werkelijk kunstenaar is, kan in een eenzame woestijn zijn schilderij maken. Het is hem om het even wie van de mensen op aarde het schilderij bekijkt, óf iemand het bekijkt, want hij heeft in een andere gemeenschap gekreëerd, hij heeft in de goddelijk-geestelijke gemeenschap gekreëerd.
(Rudolf Steiner)

Gedurende zijn hele leven heeft Rudolf Steiner zich beziggehouden met kunst, als beschouwer en genieter van kunst, als redakteur van tijdschriften, én hij was aktief o.a. als schrijver/dichter, regisseur, tekenaar, schilder, beeldhouwer en architekt.
In deze voordrachten worden we meegenomen naar waar de diverse kunsten oorspronkelijk vandaan komen. Door ons daarin te verdiepen kunnen we de diverse kunsten een nieuwe vorm en inhoud geven.
Steiner schetst de rol van de kunst in voorchristelijke kulturen en hoe wij tegenwoordig een kunst met echte toekomstkracht kunnen scheppen.
Wat kan kunst betekenen voor ons moderne mensen? Waardoor kan onze kunstzin worden geschoold?
Aan de hand van heldere voorbeelden krijgen we inzicht in de krachten en wezens die in de kunst werkzaam zijn.

(Uitgeverij Pentagon, 2007)
Gesamtausgabe Nr. 276.

[info van de uitgever]

De kunst en haar wereldmissie

Oorsprong en toekomst van de kunsten

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 20.00

ISBN 9789072052728