menu
 winkelmandje 

De koning trok uit om de draak te doden

Verhalen voor kinderen van gescheiden ouders

Brigitte Spangenberg

Kinderen van gescheiden ouders hebben het moeilijk. Hun wereld is in elkaar gestort, ze krijgen te maken met loyaliteitsconflicten, hebben last van angst en rouwgevoelens en voelen schaamte of woede. Kinderen willen namelijk niet dat hun ouders uit elkaar gaan. Ze geven zichzelf vaak de schuld ervan en zijn bang om verlaten te worden.

Een goed verhaal vertaalt een probleem en kan op beeldend niveau een oplossing bieden. Het is als een sleutel; je kunt er een schatkist mee openmaken, maar het hoeft niet. Nieuwsgierig als ze zijn, zullen kinderen een schatkist graag willen openen.

De sprookjes en verhalen van Brigitte Spangenberg (1941), psychologe en psychotherapeute met veel ervaring op het gebied van gezinstherapie, hebben een grote innerlijjke helende kracht. Ze bevorderen het noodzakelijke verwerkingsproces en bieden gescheiden ouders en hun kinderen een helpende hand om de onderlinge relaties een solide basis te geven. Tevens is dit boek een waardevolle inspiratiebron voor iedereen die in zijn omgeving met echtscheidingen te maken heeft.

Brigitte Spangenberg beschrijft na elk sprookje voor welk specifiek geval uit haar praktijk het verhaal oorspronkelijk was geschreven. Tevens toont ze hoe de sprookjesverhalen kunnen worden aangepast aan andere gezinssituaties, zonder hun ondersteunende karakter te verliezen. Daarmee krijgen ouders materiaal aangereikt om zelf verhalen te bedenken waarmee ze hun kinderen kunnen helpen.

[info van de uitgever]

De koning trok uit om de draak te doden

Verhalen voor kinderen van gescheiden ouders

Brigitte Spangenberg · alles van deze auteur 

€ 19.50

ISBN 9789060384213