menu
 winkelmandje 

De Islam

Een kleine geschiedenis

Dick Douwes

De islam staat volop in de aandacht, vaak als een probleem. De opkomst van gewelddadige bewegingen als Al-Qa'ida en Islamitische Staat, de aanslagen op Charlie Hebdo en later in 2015 op uitgaansgelegenheden in Parijs - en daarvoor 9/11, Madrid en Londen, en in Nederland de moord op Theo van Gogh - dat alles heeft de reputatie van de islam geen goed gedaan. Ook in het debat over integratie wordt de islam vooral gezien als een belemmering. Voor de 'gewone' moslim is het daarom lastig geworden om gewoon moslim te zijn in Nederland.
De islam is een wereldgodsdienst die heel gevarieerd is, veel gevarieerder dan buitenstaanders en ook veel moslims denken.
De Islam. Een kleine geschiedenis is een kennismaking met de bronnen van de islam, met de rituelen, met de wetgeving, met de mystiek en het alledaagse gelovige gedrag, ook van migranten en kinderen van migranten. Daarnaast schetst het de achtergrond van de moderne politieke islam, variërend van brede maatschappelijke tot radicale bewegingen.
Dick Douwes (1957) is hoogleraar wereldgeschiedenis, in het bijzonder het Midden-Oosten, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

info van de uitgever
[Prometheus, 2016]

De Islam

Een kleine geschiedenis

Dick Douwes · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789035143708