menu
 winkelmandje 

De innerlijke arts

Andreas Michalsen

Natuurlijk genezen voor een optimale gezondheid van lichaam en geest, voor lezers van 'De huid' en 'De voedselzandloper'.
In 'De innerlijke arts' bewijst prof. dr. Andreas Michalsen dat veel chronische aandoeningen met moderne natuurgeneeskundige therapieën te genezen zijn. De meeste klachten kennen dezelfde oorzaak: een ophoping van afvalstoffen in het menselijk lichaam. Verkeerde voeding, een slechte lichaamshouding, te weinig beweging, een onvolledige ademhaling en psychische spanningen liggen hieraan meestal ten grondslag.
Michalsen brengt in 'De innerlijke arts' lichaam en geest weer in evenwicht met zijn holistische aanpak en vergroot zo de zelfhelende kracht van het lichaam.
'Michalsen levert gefundeerd bewijs voor het toepassen van moderne natuurgeneeskunde.' - Pharmazeutische Zeitung

NBD Biblion bespreking
Steeds meer mensen ontwikkelen chronische aandoeningen die de reguliere geneeskunde niet kan behandelen zonder toenemende bijwerking van medicijnen en ingrijpende operaties. De Duitse auteur is professor klinische complementaire geneeskunde en houdt een pleidooi om de natuurgeneeskunde en de reguliere elkaar aan te laten vullen.
De natuurgeneeskunde kijkt naast de biochemische verklaring voor een symptoom ook naar andere factoren zoals constitutie, de psyche, en de leefstijl van het individu. Onderwerpen als het stimuleren van de zelfhelende kracht door onder andere yoga en meditaties, en middeleeuwse gebruiken als het aderlaten, het koppen zetten en het gebruik van bloedzuigers komen ter sprake. Veel aandacht wordt gegeven aan het voedselpatroon met praktische richtlijnen die zijn gebaseerd op de ayurvedische geneeskunst.
De stijl leest plezierig en is toegankelijk; weinig vakjargon, een aantal schematische tekeningen en op bijna elke pagina een inzet met samenvatting. Met literatuuropgave en register. Interessant voor eenieder die er een gezonde levensstijl op na wil houden, ter voorkoming van fysieke en psychische aandoeningen.

De innerlijke arts

Andreas Michalsen · alles van deze auteur 

€ 24.99

ISBN 9789026341243