menu
 winkelmandje 

De gruwelijke generaal

Jozua Douglas

Lees De gruwelijke generaal, het supergrappige eerste deel in de serie Costa Banana van Jozua Douglas. Voor de fans van Roald Dahl. Vol humor, lachen verzekerd.

Rosa en Fico zijn de kinderen van president Fernando. Fico moet zijn vader later opvolgen en daarom mag hij nu alvast wetten verzinnen. Maar voor zijn dochter Rosa heeft de president weinig aandacht. Als zij op een dag ontdekt dat de gruwelijke generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, luistert niemand naar haar. Gelukkig weet ze haar broer Fico te overtuigen en komen ze samen in actie. Kunnen ze de generaal nog stoppen?

Jozua Douglas won met De verschrikkelijke badmeester de Hotze de Roosprijs 2013. Zijn tweede boek, De vreselijke tweeling, stond op de tiplijst voor de Nederlandse Kinderjury 2015. De gruwelijke generaal is getipt in De Wereld Draait Door en won de Pluim van de Kinderjury 2016. Met dit boek bewijst Jozua Douglas dat hij de allergrappigste schrijver van Nederland is.

'Jozua is de Nederlandse Roald Dahl!' - Arno Koek, boekhandel Blokker, Heemstede

NBD Biblion bespreking
Pablo Fernando is president van Costa Banana, een klein tropisch landje in Centraal-Amerika. Hij is een dictator van de milde soort. Hij doet vooral aan zelfverheerlijking. Het land wordt van binnenuit bedreigd door de vertrouweling van de president, generaal Sjasliek, en enkele aanhangers. De vrouw van de president wordt ontvoerd en er dreigt een heuse oorlog met Amerika. Gelukkig heeft dochter Rosa het DNA van een spion en blijkt broertje Fico pienterder dan gedacht.
De auteur is vooral bekend van 'De verschrikkelijke badmeester' en 'De vreselijke tweeling'. Stilistisch aanleunend tegen genoemde boeken is dit het eerste van de Costa Banana-reeks. Een beetje spannend is het zeker, maar vooral grappig, erg grappig. Kostelijke beschrijvingen laten de lezer glim- of schaterlachen. Geslaagd is de met name de beschrijving van de man-vrouw/jongen-meisjeverhouding. De gehanteerde schrijfstijl leent zich ook uitstekend om voor te lezen. De talrijke zwart-witillustraties passen goed bij de toon en de aard van het verhaal. Zie ook www.costabanana.com.
Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

De gruwelijke generaal

Jozua Douglas · alles van deze auteur 

€ 10.50

ISBN 9789026138386