menu
 winkelmandje 

De Griekse tragedies

Simone Kramer

Ze worden nog regelmatig opgevoerd in het theater: de klassieke Griekse tragedies van Aischylos, Euripides en Sophokles. Op de affiches prijken de namen Medeia, Elektra of Oidiopus, maar wie waren dat ook alweer? Simone Kramer vertelt hun verhaal, en dat van onder anderen Agamemnon, Herakles, Antigone en Iphigeneia, op haar bekende fraaie en toegankelijke wijze. Een prachtig boek voor het hele gezin vanaf circa 9 jaar, gymnasiasten en volwassenen die hun 'klassieken' willen opfrissen, rijk geïllustreerd in kleur door Els van Egeraat.
info van de uitgever
[Ploegsma, 4e druk 2016]

NBD Biblion bespreking
De auteur vertelt de bekende tragedies van de Griekse tragediedichters Aischylos, Sophokles en Euripides op zeer levendige en invoelende wijze na. Ze heeft daarbij het spannende verhaal (en niet de dichter) centraal gesteld: zeventien tragedies worden in volgorde van de gebeurtenissen verteld.
Ze begint met Iphigeneia in Aulis, over het offer van Iphigeneia die de tocht tegen Troje mogelijk maakte en eindigt met de beroemde Medea. Daartussen spelen zich de tragedies over de Trojaanse oorlog en zijn nasleep af, verder de verhalen rond Herakles, Oidipous en tot slot de Argonauten. De schrijfster heeft al eerder navertellingen van Griekse mythen gepubliceerd, waaronder 'De strijd om Troje' (3e herz. dr., 2013) en 'Odysseus' (3e dr., 2011)*. Zij heeft een vlotte stijl van schrijven.
De illustraties in aquarel en pen zijn in deze heruitgave niet meer in kleur maar in zwart-wit. Ze sluiten goed bij de vertellingen aan. In het voorwoord wordt informatie gegeven over Griekse tragedies. Achterin is een namenlijst opgenomen. Deze (vrijwel ongewijzigde her)uitgave is geschikt als kennismaking en opfrisser van de Griekse tragedies en mythologie. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Prof.dr. E.A. Hemelrijk

De Griekse tragedies

Simone Kramer · alles van deze auteur 

€ 20.99

ISBN 9789021673325