menu
 winkelmandje 

De Graal en het Rozenkruis

Benita Kleiberg

Grote wijsheidsleraren als Hermes, Boeddha, Zarathustra of Jezus, bouwden periodiek een geestelijke brug tussen de volmaakte en de onvolmaakte wereld. Deze feitelijk onbestaanbare, tijdelijke schakel tussen eeuwigheid en tijd wordt in vele legenden aangeduid als de Graal, de beker of het goddelijke mengvat: een beschermd levensveld waar de zoekende ziel die alle aardse weerstanden heeft overwonnen, haar weg naar de eeuwigheid kan vinden.

In dit Crystaldeeltje vindt de lezer niet alleen de westerse legenden van Parcival en de graalridders van Koning Arthurs tafelronde, maar bijvoorbeeld ook de Perzische legende van Kay Chosrou en de Schaal van Yamshid die het universum weerspiegelt', of de middeleeuwse Russische legende van Vsevolod, die graalkoning wordt van de onzichtbare stad Kitesj.

Ook in de Hermetische wijsbegeerte is sprake van een `Krater, omlaag gezonden met de krachten des geestes gevuld'', een graalbeker tot genezing van de mensheid. Duidelijk wordt dat confrontatie met de geestelijke waarden van de Graal het leven totaal kan veranderen. Wie erin slaagt die onaardse energie te vinden, kan de goddelijke wijsheid eerstehands ontvangen.

De vele graallegenden duiden alle op het credo van de hedendaagse rozenkruisers: het mysterie van de graal is een innerlijk proces, op het hoogste niveau dat de ziel kan bereiken.

(Rozekruis Pers, 2002)

De Graal en het Rozenkruis

Benita Kleiberg · alles van deze auteur 

€ 7.50

ISBN 9789067322782