menu
 winkelmandje 

De gouden ster

Wim Veltman

Vorig jaar, ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag, verscheen een mooie bundeling van artikelen van Wim Veltman. Al tientallen jaren redacteur van het tijdschrift Vrije Opvoedkunst, en met een lange ervaring als Vrije Schoolleraar, zal de schrijver ongetwijfeld verwantschap voelen met het vroegere ideaal van de 'uomo universalis': de universele mens die van alle markten thuis is.

Deze verzameling van een 30-tal artikelen uit Vrije Opvoedkunst geeft dan ook een veelzijdig beeld van de brede interessesfeer van Veltman. Zwaartepunten liggen in pedagogie en cultuurhistorie. De klassieke Griekse cultuur, Shakespeare, Rembrandt en Schiller komen net zo goed aan bod als de graal, de Arabische cultuurimpuls of de beschaving van de Scythen. Daarnaast gedachten over het Vrije School-leerplan, biologie in de zevende klas, schooltoneel en nog veel meer. De bundel bevat ook de volledige tekst van het vroeger apart uitgegeven boekje Zangers en ketters, over de cultuur van de troubadours en de katharen.

Het is een boek om je te laten verrassen en (misschien opnieuw) rond te dwalen in de rijke en altijd boeiende ontwikkelingslijn van mens en mensheid.

John Hogervorst in ABC Antroposofie nr. 13

De gouden ster

Wim Veltman · alles van deze auteur 

€ 7.50