menu
 winkelmandje 

De gouden poort (antiquariaat)

Liedjes voor kleuters in kwintenstemming en pentatoniek

Beatrijs Gradenwitz-van Bemmelen

tweedehands boek

De liedjes in dit boekje zijn allemaal geschreven in de pentatonische toonsoort, een toonladder met maar vijf verschillende tonen. Het kwintinterval (5e toon) is op velerlei manieren in deze toonreeks te vinden, vandaar dat ook wel de naam kwintenstemming gebruikt wordt.

Pentatonische melodieen zijn al oeroud en men kan ze over de hele wereld vinden, van China tot Schotland en van Peru tot de Balkan. Bij de liedjes in deze bundel is dit oeroude gegeven op een nieuwe wijze verwerkt, uitgaande van de ontwikkeling van het kind. De inhoud van het boek sluit aan bij het muziekonderwijs zoals dit in de Vrije School gegeven wordt.

De verzameling van ruim honderd liedjes is niet alleen bedoeld voor kleuters en eerste groepen van de basisschool, maar ook voor gebruik in het gezin en bij instrumentale muzieklessen van jonge kinderen. Het boek kan daarom gbruikt worden bij alle gelegenheden waar met kleine kinderen gezongen wordt en kan tevens dienst doen als studieboek bij pedagogische opleidingen.

info van de uitgever

[Christofoor, 1990]

[Christofoor, 1990]

De gouden poort (antiquariaat)

Liedjes voor kleuters in kwintenstemming en pentatoniek

Beatrijs Gradenwitz-van Bemmelen · alles van deze auteur 

€ 16.00

ISBN 9062384315