menu
 winkelmandje 

De gebroeders Leeuwenhart

Astrid Lindgren

De broers Jonatan en Kruimel trekken ten strijde tegen de wrede heerser Tengil, die het land in zijn macht houdt. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan?
Info van de uitgever
[Uitgeverij Ploegsma,

NBD|Biblion recensie
Kruimel Leeuwenhart (ik-figuur) ontwaakt na zijn dood in het paradijs Nangijala, waar zijn grote broer Jonathan op hem wacht. Ze zijn dolgelukkig samen, maar als blijkt dat Nangijala bedreigd wordt door de tiran Tengil, gaan de broers de gevaarlijke strijd met hem aan om hun paradijs te redden.
De herdruk van deze klassieker (eerste Nederlandse uitgave 1974) doet af en toe gedateerd aan (enkele ouderwetse woorden en tekeningen), maar het spannende, sprookjesachtig verhaal over broederliefde, sterven en troost blijft overeind. De lezer zit dicht op de huid van Kruimel, die zich ontwikkelt van bang, onzeker jongetje tot dappere verlosser. Voor de jonge lezer is dit een avonturenverhaal, met name door de lichte, toegankelijke toon.
De zware thematiek zorgt voor een diepere laag die het boek ook geschikt maakt voor oudere (voor)lezers. Tot op heden is dit boek, verfilmd en in 1975 onderscheiden met een Zilveren Griffel, een belangrijke inspiratiebron voor schrijvers over de hele wereld. De prachtige omslagillustratie is de kroon op deze verzorgde uitgave. Vanaf ca. 10 jaar.

De gebroeders Leeuwenhart

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 15.95