menu
 winkelmandje 

De diepste kloof

Spel en verhaal als hulp voor kinderen met problemen

Jeanne Meijs

Jeanne Meijs behandelt in dit boek, vanuit haar grote ervaring als therapeute voor kinderen met problemen, het zieleleven van het kind en de moeilijkheden die het kind en de opvoeders op dit gebied ondervinden.

Centraal in haar boek staat de vraag hoe je als ouders de rode draad in het leven van je kind kunt herkennen en hoe je het kind daarbij kunt begeleiden. Waaraan zie je of de ontwikkeling van je kind stagneert? Hoe voorkom je stilstand? Het is vooral van belang, de taal van het kind te leren spreken, een taal die alles te maken heeft met beelden. Als het kind hulp nodig heeft, kunnen beelden in de vorm van speltherapie of via verhalen nieuwe werelden doen opengaan.

In het tweede deel van dit boek laat Jeanne Meijs zien hoe dit in zijn werk gaat, aangevild met praktijkvoorbeelden. Het derde deel tenslotte bestaat uit een aantal verhalen. Moderne sprookjes noemt de auteur ze, 'ontwikkelingsverhalen', geschikt voor zowel ouders als kinderen. Deze verhalen zijn voorbeelden van levende biografieën die niet alleen het hoofd, maar ook het hart aanspreken.

Info van de uitgever

De diepste kloof

Spel en verhaal als hulp voor kinderen met problemen

Jeanne Meijs · alles van deze auteur 

€ 20.50

ISBN 9789062385478