menu
 winkelmandje 

De christologie van Rudolf Steiner

een wegwijzer

Kitty Steinbuch e.a.

Rudolf Steiner kent aan het 'Christus-gebeuren' een centrale plaats toe in de ontwikkeling van mens, mensheid en wereld. Dat betekent niet dat antroposofie 'christelijk' zou zijn in de levens-beschouwelijke of religieuze zin. Antroposofie is in principe met elke levensovertuiging of religie te combineren.

Wel is het voor Rudolf Steiner essentieel dat men uitgaat van het mysterie van Golgotha als historisch feit, en dat men dit niet alleen maar als een verhaal beschouwt. Hij spreekt in dit verband dan ook van 'het keerpunt der tijden'.

Zoals ook in de vier evangeliën te lezen is, wordt Christus verbonden met genezingen en demonen-uitdrijvingen. Vandaar dat wij het belangrijk vinden om deze uitgave via onze site ook besteld kan worden.

Deze wegwijzer is samengesteld om de lezer te helpen in de overvloed van feiten en achtergronden met betrekking tot de christologie van Rudolf Steiner een weg te vinden. Daartoe zijn eerst de ruim 30 voornaamste thema's kort aangeduid en voorzien van de bronnen waar men zich nader kan informeren. Vervolgens is aan een aantal mensen gevraagd om te beschrijven hoe zij bij het werk in hun werkgebieden deze christologische grondslagen tegenkomen. Deze beschrijvingen dragen dan ook een meer persoonlijk karakter.
info van de uitgever
[Centrum Sociale Gezondheidszorg, 2016]

De christologie van Rudolf Steiner

een wegwijzer

Kitty Steinbuch e.a. · alles van deze auteur 

€ 12.00

ISBN 9789075988390