menu
 winkelmandje 

De breinwerker

Iris Bakker (red.)

Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal Economische Raad, maakt in zijn voorwoord direct duidelijk wat het belang van een productieve werkomgeving is: "de productieve medewerker vormt de spil in ons sociaal economisch werkklimaat."
Productieve werkomgeving

Het boek is samengesteld met de hulp van een aantal deskundigen die gezamenlijk een beeld van de productieve werkomgeving geven. Het eerste deel zoomt in op de mens. Tony Gaillard benoemt psychologische en organisatiekundige aspecten als werkdruk, stress en intrinsieke motivatie. Iris Bakker gaat in op de vraag waarom de mens eigenlijk productief zou willen zijn. Je kunt immers wel een omgeving vorm geven waar mensen productief kunnen zijn, maar als ze dat niet willen, wordt toch niet de optimale productiviteit behaald.

In het tweede deel staat de omgeving centraal. Theo van der Voordt en Iris de Been gaan in op het ruimtelijke concept en vertellen aan de hand van hun onderzoeken over de voor- en nadelen van de verschillende kantoorconcepten. Peter Vink en Liesbeth Groenesteijn geven vervolgens het belang aan van comfort op de werkplek en tonen aan dat comfort geen overbodige luxe is. Vervolgens beschrijven Stanley Kurvers en Joe Leijten het robuuste binnenklimaat, een klimaat zonder toeters en bellen en zonder allerlei ingewikkelde systemen, waar mensen zich prettig voelen.
Tot slot gaat Jan de Boon in op het beleven van kleur, een fenomeen dat in ons bewuste denken vooral in de vorm van percepties bestaat en in die zin los staat van het werkelijk beleven en ervaren van kleur.
Het geheel wordt gelardeerd met korte intermezzo's die onzin en kwinkslag combineren. Veel kleurenfoto's en een frisse vormgeving nodigen uit tot een boeiende wandeling door de productieve omgeving in boekvorm.

[FMN / TU Delft]

De breinwerker

Iris Bakker (red.) · alles van deze auteur 

€ 16.00