menu
 winkelmandje 

De boze heks is weer bezig!

Hanna Kraan

Wat was de boze heks uit haar humeur! Ze probeerde een blauwe toverdrank te maken en dat wilde maar niet lukken. Ze was al uren aan het koken, aan het zeven en aan het roeren, maar de drank werd steeds bruiner en ging steeds harder stinken.
'Ik begrijp er niets van,' mopperde de heks. 'Alles zit er in en toch lukt het niet.'
Ze roerde nog een poosje, ze mompelde de ene toverspreuk na de andere, maar de drank werd niet blauw en de stank werd steeds erger.
'Het is om razend van te worden!' schreeuwde de heks. Ze smeet haar pollepel door de kamer en liep stampend naar buiten, het bos in.

De dieren in het bos lijden vak onder het slechte humeur van de boze heks. Ze zorgen dat ze dan niet te dicht in haar buurt komen, want de boze heks tovert je misschien wel om in een steen of een bes! Maar de laatste tijd is de boze heks meestal in een goed humeur en dat is heel gezellig. Ze bakt bijvoorbeeld heerlijke koekjes, die vooral de egel zeer kan waarderen, en luistert ontroerd naar de gedichten van de uil, of ze laat zich braaf uittekenen door de haas. Maar als ze weer de bokkenpruik op heeft, dan vliegt de merel door het hele bos en waarschuwt de dieren: 'De boze heks is weer bezig!'

[info van de uitgever]

De boze heks is weer bezig!

Hanna Kraan · alles van deze auteur 

€ 14.95

ISBN 9789060698532