menu
 winkelmandje 

De binnenkant van blauw

onderzoek naar dynamiek van blauw en de toepassing hiervan in de kunstzinnige therapie

Wil Uitgeest

Goethe ging er in zijn kleurenleer van uit dat elke kleur een eigen dynamiek heeft, waar kunstenaars vaak intuïtief gebruik van maken.
In De binnenkant van blauw vergelijkt Uitgeest deze visie met de in onze tijd veel algemenere opvatting dat kleurbeleving een puur subjectieve zaak is. Vervolgens doet zij verslag van haar onderzoek naar de dynamiek van blauw, waarbij ze gebruik maakt van Goethe's fenomenologische methode. Dit onderzoek mondt uit in een verrassende reis door het blauw, die langs een schat aan feitenmateriaal en ervaringskennis voert. Hierdoor kun je als lezer uiteindelijk zelf 'bewogen' worden door de dynamiek die in deze kleur aanwezig is.
Tot slot wordt aandacht besteed aande mogelijkheden en de professionele toepassing van de kleur blauw in de kunstzinnige therapie. Aan de hand van diverse interviews met cliënten en therapeuten worden drie kunstzinnig-therapeutische trajecten beschreven, waarin het schilderen met verschillende blauwtinten centraal staat.

Wil Uitgeest (1955) is beeldend kunstenaar, verteller en docent aan e opleiding Kunstzinnige Therapie van Hogeschool Leiden. Dit boek kwam tot stand binnen het kader van de kenniskring van het lectoraat Antroposofische Gezonsheidszorg van Hogeschool Leiden.
Info van de uitgever
[Christofoor, 2010]

De binnenkant van blauw

onderzoek naar dynamiek van blauw en de toepassing hiervan in de kunstzinnige therapie

Wil Uitgeest · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789060386545