menu
 winkelmandje 

De Bernadette Watts collectie

sprookjes en verhalen

Bernadette Watts

Bernadette Watts schrijft en illustreert al voor kinderen sinds de jaren 60 van de vorige eeuw. Haar stijl heeft zich steeds ontwikkeld, maar is altijd zacht, gedetailleerd en heel expressief gebleven. Deze stijl past heel goed bij sprookjes en verhalen, waarvan Bernadette er dan ook vele heeft voorzien van prachtige, sfeervolle illustraties.
Deze bundel toont een selectie uit haar omvangrijke oeuvre. Het is een schatkist vol verhalen en sprookjes, die veel leesplezier zal opleveren voor de hele familie. Een mooi cadeauboek, met leeslint.
info van de uitgever
[De Vier Windstreken, 2016]

NBD Biblion bespreking
Lijvige, rijk geïllustreerde bundel met, naast vele bekende sprookjes van ondermeer de gebroeders Grimm en Andersen, ook enkele verhalen van de illustratrice van de bundel: Bernadette Watts (1942). Zoals de ingekorte versie over de onbaatzuchtige vrouw Varenka (uit 1971), gebaseerd op een Russische legende. De bundel sluit af met enkele bijbel- en kerstvertellingen. De rode draad door het geheel zijn deugden zoals barmhartigheid, vroomheid en vlijt. Het inkorten van de sprookjes zorgt voor enkele kleinere hobbels in de verhaallijnen. De tekstblokken zijn opgebouwd uit vrij lange, samengestelde zinnen die veel informatie bevatten. Het goede overwint soms op gruwelijke manier. De hoeveelheid tekst in combinatie met het kleine lettertype kan minder ervaren lezers afschrikken. De tientallen sfeervolle, grote prenten in gemengde tekentechnieken waaronder krijt zijn bijzonder qua o.a. kleurenpalet en expressiviteit. Zij inspireerden illustratoren zoals Eric Carle die het voorwoord schreef. Luxe, verzorgde uitgave met leeslint; bevat enkele biografische gegevens. Met name geschikt om voor te lezen aan kinderen van ca. 8 t/m 11 jaar.

De Bernadette Watts collectie

sprookjes en verhalen

Bernadette Watts · alles van deze auteur 

€ 29.99

ISBN 9789051164589