menu
 winkelmandje 

De ark van Noach

Marianne Busser & Ron Schröder

Eerbiedig en dankbaar keek Noach omhoog
en zag daar die prachtige, kleurige boog.
En zelfs Noach kon toen nog aan niemand voorspellen
dat men dit verhaal eeuwig door zou vertellen.

Het klassieke verhaal van Noach die een ark moesten bouwen. Op een poëtische manier verteld in woord en beeld.

info van de uitgever
[Moon, 2e druk 2016]

NBD Biblion bespreking
Gecomprimeerde navertelling van het zondvloedverhaal, geënt op het Oudtestamentische boek Genesis. Volgens de refererende Bijbelse vertelmethode en het 'God-beloont-de-goeden'-principe wordt deze episode chronologisch verhaald.
Dubbelpagina vullende illustraties in een gemengde techniek (digitaal en waterverf) en fleurige tinten bieden goede ondersteuning. De kindvriendelijke, humorvolle illustraties in eenvoudig perspectief met leuke details en goed getroffen mimiek bevorderen het inlevingsvermogen en verbeelden telkens een korte spanningsboog. De figuren zijn niet altijd volledig in beeld. Noch de betekenis van het verhaal zelf, noch de functie in de Bijbelse context gaat verloren.
In de illustraties staat een acht- tot twintigregelige, goed ritmisch lopende tekst met een enkele dialoog in eenvoudige bewoordingen en gepaard rijmschema. Vierkant prentenboek van een bekend auteursduo met uitnodigend gewatteerd omslag. Om samen te bekijken en lezen met kinderen met en zonder een christelijke achtergrond vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

De ark van Noach

Marianne Busser & Ron Schröder · alles van deze auteur 

€ 6.90

ISBN 9789048828906