menu
 winkelmandje 

De Akashakroniek

De ontwikkeling van mens en aarde

Rudolf Steiner

De verzameling artikelen uit Luzifer-Gnosis, vertaald en geheel herzien en aangevuld met een nawoord. (GA 11)

Een uitermate levendige beschrijving van de evolutie die mens en aarde hebben doorgemaakt, geheel gezien vanuit het 'wereldgeheugen'. Een overzicht van de oertoestanden van de aarde - o.a. Atlantis, Lemurië, Hyperborea, het polaire tijdperk, en de oude Maan, Zon en Saturnus - wordt helder geschetst. Geheel herziene druk. Voorzien van een uitgebreid nawoord van Iwao Takahashi.

Uit dit nawoord:

”Met het oog op de zielewoestenij en de aanval van de uiterlijke zintuigindrukken meende Steiner dat de geheimen van de wereldontwikkeling nu algemeen openbaar gemaakt moesten worden. Deze geheimen zijn juist in dit boek omvangrijk uiteengezet. Speciaal gewicht geeft de auteur daarbij aan de huidige relatie tussen de wezens van de hemelse hiërarchieën en de mensheid op aarde. En wel in die zin dat de goden de mensen nu konfronteren met hun centrale opgave; die is gegeven in de nu ontstane mogelijkheid om zelf goden te worden.

Steiner beschrijft dat ieder mens twee wezens in zich draagt, twee mensen, een hogere en een lagere. En de aarde-evolutie heeft uiteindelijk tot doel deze beide van oorsprong gescheiden mensen weer bijeen te brengen.”

De Akashakroniek

De ontwikkeling van mens en aarde

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 27.50

ISBN 9789492462084