menu
 winkelmandje 

Dansje doen

Frédéric Stehr

'Goedemorgen, vogeltjes. Vandaag gaan we niet buiten spelen, want het stormt. We gaan dansen! Hebben jullie er zin in?'

'JAAAA!'

Zwaantje draait haar mooiste pirouette. Maar de andere vogeltjes willen liever tapdansen of wiebelen of heel hoog springen of...
Alles mag van de juf!
Maar... waar is Zwaantje gebleven?

Als het regent, wacht niet op zonneschijn.


Ondeugd en plezier spatten van de vrolijke pagina's af in dit aanstekelijke prentenboek vol dansende peuters die niet kunnen stilzitten.
Herkenbaar voor alle ouders en opvoeders die hun kinderen willen laten bewegen.

info van de uitgever
[Leopold, 2018]

NBD Biblion bespreking

Buiten stormt het. Juf vertelt de vogeltjes dat ze vandaag niet buiten gaan spelen, maar gaan dansen. Tijdens het opwarmen roept Zwaantje dat ze al kan dansen. Ze mag naar voren komen en danst deftig op haar tenen. Daarna mogen alle vogeltjes om de beurt hun dansje laten zien. De één wiebelt met z'n heupen, de ander springt hoog in de lucht. Sommige vogeltjes dansen alleen, anderen samen. Maar waar is Zwaantje nu gebleven? Een vrolijk, lief verhaal over samen dansen, over verschillen en over zelf mooie momenten maken. Zo blijkt dat Zwaantje buiten in de regen staat te dansen. Al snel doen alle vogeltjes mee met de regendans. Het taalgebruik is eenvoudig en eigentijds. Per twee pagina's zijn er circa twee korte zinnen tekst. De tekst bestaat voor een groot deel uit dialogen. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met schattige kleurentekeningen die twee pagina's beslaan. We zien een klas vol aandoenlijke, kleine vogeltjes. Geen vogel is gelijk, we zien onder andere een vogeltje met een bril, een roze vogeltje en een groen gespikkeld vogeltje. Een fijn, leuk prentenboek. Vanaf ca. 3 jaar.

Dansje doen

Frédéric Stehr · alles van deze auteur 

€ 14.99

ISBN 9789025876593