menu
 winkelmandje 

Dag oma

Mieke van Hooft

Er is iets heel jammers gebeurd: oma is doodgegaan. Lieveke is erg verdrietig. Slak, Vlinder, Hommel, Muis, Kikker en Mier troosten haar met mooie herinneringen. En als Lieveke samen met mama een tuintje maakt, voelt ze dat oma toch heel dichtbij haar is gebleven. Een troostrijk verhaal.

NBD Biblion Recensie:

(recensent Ingeborg Hendriks)

Nadat oma is gestorven, vindt Lieveke troost in de natuur waar ook haar oma zo van hield. Een slak, een vlinder, een hommel, een muis, een kikker en een mier brengen haar troostende woorden en dingen die voor oma grote betekenis hadden: een veertje, een kers, een klavertje vier, een steentje, een madeliefje en een schelp. Al deze dingen legt Lieveke in het tuintje dat ze samen met mama voor oma maakt. Maar ze voelt zich pas echt getroost als mama zegt dat oma niet weg is, maar ervaren kan worden in de zon op haar gezicht en een warm kriebeltje in haar hart.

De grote realistische tekeningen, ingekleurd met zachte tinten verf en pastelkrijt, zoomen heel sterk in op een treurige Lieveke in een tuin vol leven en zacht zonlicht. De combinatie van dit realisme met het fantastische element van dieren die kunnen praten is opvallend. Juist hierdoor lijkt het voorstelbaar dat er onder de alledaagse werkelijkheid nog een andere werkelijkheid schuilgaat waarin iets van oma verder leeft.

Gevoelig prentenboek dat kinderen tot steun kan zijn na het overlijden van een dierbaar persoon.

Vanaf ca. 4 jaar

[Uitgeverij Christofoor, 2014]

Dag oma

Mieke van Hooft · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789060387023