menu
 winkelmandje 

Creatieprocessen

Jaak Hillen

Dit boek is op de eerste plaats een hymne aan het creatieproces. Maar het brengt eveneens een hoogstnodige verdieping, die duidelijk een leemte invult, aangezien de term 'proces' tegenwoordig in een vervlakking en zelfs uitholling dreigt terecht te komen. De processen waarover het in dit boek gaat, zijn processen van verandering waarbij je overbodig geworden oude vormen omvormt in nieuwe levenskrachtige uitdrukkingsmogelijkheden.
Centraal in het boek staat de menselijke individualiteit die zich voortdurend aan het realiseren is en zich op die manier bevrijdt. Als handboek neemt het je bij de hand om inzicht te brengen in de veelvoud van alles wat procesmatig is. Het krijgt ook nog een extra dimensie doordaat in alle onderdelen ook het sociale aspect van de creatieprocessen wordt belicht.
Kortom: met dit boek nodigt Jaak Hillen uit om datgene wat in de mogelijkheid ligt van iedere mens, uit inzicht en met wakkerheid in werking te stellen. En hij biedt daarvoor het nodige instrumentarium. De voorbeelden in dit boek komen allemaal uit de ervaringswereld van de auteur, dat wil zeggen: de beeldende kunst. Maar ieder die zichzelf in zijn handelen wil verwezenlijken en vernieuwen, vindt hierin een rijkdom aan inzichten en methodes. Op die manier is het niet alleen een boek voor kunstenaars, maar ook voor leraren, opvoeders, ondernemers, onderzoekers, enz.
Info van de uitgever
[Via Libra, 2012]

Creatieprocessen

Jaak Hillen · alles van deze auteur 

€ 24.00

ISBN 9789077611180