menu
 winkelmandje 

Christus’ wederkomst in de etherwereld

Rudolf Steiner

'Zal Christus terugkomen? Wanneer en op welke plaats?' vragen talrijke mensen zich af. Er bestaan velerlei spekulaties over deze kwestie; hier kunnen we de resultaten vernemen van Rudolf Steiners geesteswetenschappelijk onderzoek. In deze twee voordrachten schetst hij de vorm waarin Christus' wederkomst moet worden gezien, en wat die wederkomst voor ons mensen betekent.

De belevenis die Paulus had voor Damaskus blijkt belangrijk om deze kwestie te doorgronden.

Deze inhouden zijn van wezenlijk belang voor wie nader tot het Christus-wezen wil komen.
Info van de uitgever
[Pentagon, 2011]

De twee voordrachten in deze uitgave zijn afkomstig uit GA 118.

Uit de in houdsopgave

Christus' wederkomst in de etherwereld
Eerste voordracht – Karlsruhe, 25 januari 1910
Levensvragen. De betekenis van de wederbelichaming voor de ontwikkeling van de menselijke ziel. De verandering van het menselijk bewustzijn door de verschillende tijdperken: het gouden, zilveren, bronzen en duistere tijdperk. Verschijnen van
Christus onopgemerkt. De ontwikkeling van de nieuwe etherische helderziendheid door het aflopen van het duistere tijdperk in 1899. De jaren dertig van de 20ste eeuw. Het waarnemen van Christus in etherische gestalte. De toekomstmissie van de profeten (Mozes, Abraham). Godenzoon en mensenzoon.
Christus' wederkomst in de etherwereld
Tweede voordracht – Palermo, 18 april 1910
Het verdwijnen van de natuurlijke droomachtige helderziendheid in het begin van het duistere tijdperk. De ontwikkeling van een nieuwe zelfbewuste helderziendheid sinds het aflopen van het duistere tijdperk in 1899. De belevenis van Paulus voor Damaskus. Het geloof dat Christus in de 20ste eeuw een materieel lichaam zou aannemen. Valse messiassen. De komeet van Halley. Naast de vier evangeliën: de leer van de wederkomst van Christus in het etherische als het vijfde evangelie van de rozenkruisers. Het laten doordringen van ons gevoel en onze wil door geestelijk bloed.

Christus’ wederkomst in de etherwereld

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 10.00

ISBN 9789490455156