menu
 winkelmandje 

Burn-out

Het begin van verandering

Mieke Lannoey

Burn-out van Mieke Lannoey is een persoonlijk verhaal over burn-out. In dit Ankertje vertelt zij over wat burn-out raken voor haar heeft betekend en gebruikt ze haar eigen verhaal als uitgangspunt. Maar Burn-out is zeker geen 'ego-document'! Het is een verkenning op weg naar verandering, die voor heel veel mensen in dezelfde situatie herkenbaar en inspirerend zal zijn. Want zoals Mieke zelf zegt: verwelkom je burn-out, het kan je leven redden!

Mieke Lannoey onderzoekt onder andere de volgende vragen: wordt burn-out veroorzaakt door jarenlange overbelasting, voornamelijk op het werk? Of heeft het ook te maken met het feit dat je eigenlijk niet doet wat je werkelijk gelukkig maakt? En met een levensstijl vol stress in onze veeleisende maatschappij? Of met het gebrek aan harmonie en de innerlijke onrust die je ervaart? Neem je de tijd om na te denken over wie je bent en wat je wilt, of hol je maar door en negeer je alle signalen van je lichaam? Voel je een leegte die je met niets krijgt opgevuld? En ben je eigenlijk helemaal 'klaar' met jezelf? Je kunt alleen maar opbranden, als je ooit in vuur en vlam hebt gestaan. Je kunt enkel uitdoven, als je ooit vuur hebt bevat. Mieke ervoer dat haar burn-out er uiteindelijk voor zorgde dat haar vuur feller brandt dan ooit tevoren!
info van de uitgever
[AnkhHermes, 2016 2e druk]

NBD Biblion bespreking
In dit Ankertje beschrijft de Vlaamse auteur haar burn-out en de langzame weg naar herstel. Uiteindelijk vindt ze niet alleen een nieuwe levensinvulling, die gestoeld is op andere waarden dan voor haar burn-out, maar heeft ze ondertussen ook zichzelf op een grondige manier leren kennen.
De grote kracht van dit kleine boekje zijn de beschrijvingen van alle aspecten van een burn-out. Deze zijn tot in detail en zeer helder geformuleerd opgetekend. De angst en paniek over de burn-out worden afgewisseld door de kleine stappen vooruit en het voortschrijdend inzicht bij de auteur. De kleine pieken en grote dalen beschrijven haar persoonlijke weg, maar zijn dermate indringend beschreven dat ze het persoonlijke juist overstijgen. Haar conclusies zal iedereen die direct of zijdelings te maken heeft met (iemand met) een burn-out kunnen bevestigen, versterken en inzicht bieden, ook al beschikt niet iedereen over haar nieuwsgierigheid en intelligentie. Een juweeltje, dit boekje en hopelijk ligt een ander, nieuw boek ook in de zonnige toekomst van deze dame.

Burn-out

Het begin van verandering

Mieke Lannoey · alles van deze auteur 

€ 15.00

ISBN 9789020212709