menu
 winkelmandje 

Burn-on

De functionerende burn-out

Mieke Lannoey

Geef je de buitenwereld de indruk dat je alles voor elkaar hebt, terwijl het in werkelijkheid heel anders voelt? Ga je op wilskracht door en doe je er alles aan om staande te blijven en een (nieuwe) burn-out te vermijden? Dan is de kans groot dat je op een burn-on afstevent...

Burn-on is een nieuw syndroom dat eigen is aan deze tijd. Het wordt gekenmerkt door een onvermogen om uit te schakelen en het dwangmatig gericht zijn op (werk)prestaties en/of zelfverbetering, waarmee een onderliggend gevoel van ontoereikendheid gecamoefleerd wordt. Het functionele krijgt voorrang op wat vreugde en plezier brengt, waardoor je langzaam maar zeker vervreemdt van jezelf en van alles wat ooit belangrijk voor je was, zoals vrienden en hobby's. Het spanningsveld dat hieruit voortvloeit keert zich naar binnen waar het implodeert en zich uit als innerlijke leegte, levensmoeheid en een gevoel van zinloosheid.

Mieke Lannoey omschrijft dit fenomeen (inclusief zelftest), duidt de maatschappelijke tendens en leidt je, onder andere door het delen van haar eigen verhaal, naar de weg uit je burn-on.

info van de uitgever
[AnkhHermes, 2022]

Burn-on

De functionerende burn-out

Mieke Lannoey · alles van deze auteur 

€ 20.00

ISBN 9789020219470