menu
 winkelmandje 

Brieven

Rudolf Steiner

Brieven geeft een mooi beeld van de ontwikkelingen die Rudolf Steiner doorgemaakt heeft in zijn werk, maar ook in zijn persoonlijke leven. Steiner was een man van zijn tijd, die alom bekendheid genoot en actief deelnam aan het culturele leven. Hij publiceerde filosofische boeken, gaf tijdschriften uit, mengde zich in publieke discussies, zoals de affaire Dreyfus, en was betrokken bij de uitgave van het werk van Goethe en Nietzsche.

In de brieven die Steiner schreef wordt zijn houding ten opzichte van de ander heel concreet. Zo ontstaat een prachtig beeld van de mens Rudolf Steiner. Hij schrijft direct en open over zijn persoonlijke omstandigheden, over zijn relatie met mensen, over zijn gevoelens, opvattingen en strevingen, over mislukkingen en successen. Steiner heeft altijd samen met anderen voor zijn idealen gestreden en had daarbij alle aandacht en interesse voor de mensen met wie hij te maken had. In veel brieven komt dit naar voren.

In het nawoord schetst Walter Kugler, directeur van de Rudolf Steiner Nachlassverwaltung een levendig beeld van deze zo vurige en veelzijdige mens, wiens 'Bildung' door Stefan Zweig ooit als verbluffend werd beschreven, en wiens dadendrang onstuitbaar was.

Uit de inleiding:
”De gekozen brieven tonen Steiner in een verscheidenheid van situaties en laten hem in een veelheid van rollen zien: als student, als filosoof, als vriend, als organisator, als auteur. Door de brieven heen verschijnt een man van vlees en bloed, die weet wat hij wil, die voor zijn oordeel uitkomt en onstuitbaar bezig is zijn doelen te bereiken.”

(Vrij Geestesleven, 2006)

[info van de uitgever]

Brieven

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 45.00

ISBN 9789060385524