menu
 winkelmandje 

Brevier

Thomas a Kempis

Unieke uitgave voor de vele liefhebbers van het werk van Thomas a Kempis. Samengesteld en bewerkt door een kenner van deze middeleeuwse mysticus. Een inspirerende tekst voor elke dag van het jaar.
Naast het bekende boek De navolging van Christus schreef Thomas a Kempis nog vele andere geschriften en traktaten. Nog niet al deze teksten zijn te lezen in een moderne vertaling. Jacques Koekkoek stelde dit dagboek samen uit de bekende geschriften en uit nog niet eerder gepubliceerde teksten.
Info van de uitgever
[Kok, 2011]

Met de groeiende interesse voor spiritualiteit staan ook de middeleeuwse Nederlandse mystici weer in de belangstelling. De bekendste is Thomas a Kempis (1379-1471), van wie de laatste jaren enkele nieuwe vertalingen verschenen. Om zijn werk in een handzame vorm toegankelijk te maken stelde Jacques Koekkoek een brevier samen, waarbij voor elke dag van het jaar een korte tekst uit Thomas' geschriften wordt gepresenteerd. Enkele van deze geschriften zijn voor deze uitgave door de redacteur opnieuw vertaald.
Op welke gronden Koekkoek de selectie maakte, wordt uit de inleiding niet duidelijk; evenmin waarom juist hij geschikt zou zijn een dergelijke selectie te maken. Zo zijn er geen aanwijzingen dat hij bijvoorbeeld de kerkelijke kalender volgt. Een sober, maar verzorgd vormgegeven boek dat de aandacht richt op de kraakheldere vertalingen, versierd met enkele zwart-witreproducties uit enkele middeleeuwse handschriften. De harde kaft en leeslint nodigen uit tot langdurig gebruik voor meditatieve doeleinden.

Brevier

Thomas a Kempis · alles van deze auteur 

€ 25.99

ISBN 9789043519663