menu
 winkelmandje 

Boeddha’s brein

Hoe mindfulness je hersens en je leven kan veranderen

Rick Hanson

Hoe krijgen we meer zelfvertrouwen en een rijker leven? Dat leert ons de Amerikaanse neuropsycholoog en meditatieleraar Rick Hanson aan de hand van eenvoudige meditatieoefeningen en praktische tips, ontleend aan de oude boeddhistische traditie. Hij leert hoe we bepaalde delen van de hersenen kunnen stimuleren die rust, levensvreugde en compassie brengen in plaats van gepieker, verdriet en woede. Hanson toetste zijn oefeningen en tips aan de laatste inzichten uit de hersenwetenschappen.
Info van de uitgever
[Ten Have, 2012]

NBD | Biblion bespreking
Hoe functioneert de geest en hoe kan men door mindfulness zó veranderen dat een gelukkiger leven mogelijk is? Steeds meer verschijnen er bewijzen vanuit de neurowetenschap over de werking van boeddhisme, meditatie en geluk op de hersenen. In dit boek brengen een neuropsycholoog/meditatieleraar en een neuroloog een positieve kijk op de invloed van meditatie op het brein. Door eeuwenoude inzichten uit de beoefening van contemplatie in boeddhistische tradities te verbinden met moderne ontdekkingen uit de neurowetenschap hebben zij een praktische methode ontwikkeld die tot ontwaken leidt.
Wanneer mededogen en aandacht worden ontwikkeld kan men de sociale circuits van de hersenen inzetten, in evenwicht brengen om de relatie met het zelf te transformeren. De daarbij geboden oefeningen zijn wetenschappelijk bewezen en hebben positieve effecten om de innerlijke wereld te veranderen. Kortom wanneer men zijn hersenen verandert, verandert men zijn leven. Mede door de praktische oefeningen is dit boek bruikbaar voor de lezers die interesse hebben in meditatie, welbevinden en gelukkiger leven.
Bevat een voorwoord van Jack Kornfield, wetenschappelijke toelichtingen in grijs kader, en zwart-witillustraties; achterin een indrukwekkende literatuurlijst.

Boeddha’s brein

Hoe mindfulness je hersens en je leven kan veranderen

Rick Hanson · alles van deze auteur 

€ 27.00

ISBN 9789025961749