menu
 winkelmandje 

Bodo’s vlieger

Hans de Beer

Bodo, de kleine orang-oetan is op bezoek bij oom Darwin, die op zijn reizen allerlei mensenspullen heeft verzameld. Mensen zijn gevaarlijk, zegt oom Darwin, ze maken soep van je of ze zetten je op. Wanneer Bodo en Oom Darwin een vlieger hebben gemaakt, krijgt oom Darwin vreselijke buikpijn. Het enige wat hiertegen helpt, is verse melk. Maar die is alleen te vinden bij de mensen. Bodo besluit naar de mensen te gaan om verse melk voor zijn oom te halen.
Info van de uitgever
[De Vier Windstreken 1997]


NBD|Biblion recensie
Bodo, een kleine orang-oetan, en zijn oom Darwin maken een grote, witte vlieger. Als deze klaar is, krijgt oom Darwin erge buikpijn en het enige dat daartegen helpt is kruidenthee. Bodo biedt aan dit te gaan halen bij de mensen, voor wie oom Darwin hem waarschuwt. Onderweg ontmoet hij een negerjongen, Remi, met wie hij vriendschap sluit: ze wisselen geschenken uit (een fluit tegen verf) en Remi zorgt dat Bodo kruidenthee krijgt. Als oom Darwin beter is, beschildert Bodo de vlieger en gaan ze hem oplaten.
Tekst en tekeningen vullen elkaar aan en ondersteunen elkaar. Op elke tekstpagina staat een kleine tekening en daartegenover staat een paginagrote illustratie. De zachtgekleurde, vertederende afbeeldingen geven mooie sfeerbeelden van het oerwoud. Eigenschappen als hulpvaardigheid, creativiteit en muzikaliteit komen in dit verhaal aan bod. Er is vrij veel tekst, die in de tegenwoordige tijd is gesteld; de vertaling is goed. Bruikbaar vanaf ca. 4 jaar.

Bodo’s vlieger

Hans de Beer · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789055792566