menu
 winkelmandje 

Biodynamisch tuinieren

Teel en oogst in harmonie met de natuur en de komos

Monty Waldin

NBD Biblion bespreking
Verzorgde uitgave van een schrijver over biodynamisch tuinieren met een stap voor stap uitleg over deze methode, die gebaseerd is op de cycli van de maan en andere hemellichamen en de toepassing van preparaten en extracten in de compost en tuin. Hij geeft eerst algemene richtlijnen over het maken van compost, de bewatering, zaadwinning, natuurlijke remedies voor het gezond houden/krijgen van de planten en de ritmes van de natuur. Alle bereidingen van de noodzakelijke preparaten worden heel gedetailleerd beschreven en voorzien van stap voor stap illustraties en een bijbehorende tuinkalender, waardoor er een uniek boek is ontstaan.
Er is ook voorzien in een beknopte tuinkalender en wisselschema's voor de groenten. Van 75 fruit- en groentesoorten worden de specifieke teeltinstructies verschaft. Alles wordt geïllustreerd met heel veel kleine duidelijke kleurenfoto's op dof papier.
De uitgave bevat ook een gecombineerd onderwerps- en plantenregister en relevante websites. Een grondige actuele aanvulling op het aanbod boeken over biodynamisch tuinieren. Een gedegen handboek dat ook al voor ijverige beginners met studiezin geschikt is.

Biodynamisch tuinieren

Teel en oogst in harmonie met de natuur en de komos

Monty Waldin · alles van deze auteur 

€ 32.50

ISBN 9789062240357