menu
 winkelmandje 

Bhagavad Gita

C. Keus

De Bhagavad Gita is het zesde deel van het beroemde Indiase epos, de Mahabharata. Het is een van de oudste en mooiste boeken uit de wereldliteratuur. Het geeft het gesprek weer tussen Arjuna, de boogschutter, en zijn wagenmenner Krishna, de Heer. Arjuna staat vlak voor de grote veldslag tegen een nauw verwante stam. Hij raakt dan ook vertwijfeld en wil de oorlog niet meer. Op dat moment raakt hij in gesprek met Krishna, die hem vertelt over het wezen van leven en dood.
info van de uitgever
[Ankh-Hermes, 2012]

NBD Biblion bespreking
De Bhagavad Gita (Het Lied des Heren) is al eeuwenlang het bekendste en populairste religieuze geschrift van India. De ouderdom van het lied wordt geschat op minimaal tweeduizend jaar. In een dialoog tussen Krishna, een manifestatie van de god Vishnu, en Arjuna, een jonge prins die niet tegen zijn familieleden ten strijde wil trekken, worden inzichten omtrent leven en dood behandeld. Er zijn drie wegen naar verlossing: de yoga van de kennis, van de werken en van de overgave. De godheid, het Hoogste Zelf, bevindt zich in het hart van alle schepselen.
De vertaalster heeft het geheel voorzien van een inleiding en voetnoten ter verheldering. Kleine uitgave met kleine druk. Deze editie is gemoderniseerd en taalkundig en stilistisch bewerkt; inhoudelijk is er niets veranderd.

Bhagavad Gita

C. Keus · alles van deze auteur 

€ 20.00

ISBN 9789020207477