menu
 winkelmandje 

Bezield ouderschap

Wanda Vendrig

Dit boek wil ouders inspireren om anders te kijken naar het ouderschap. Het is een handreiking om bewust en met hart en ziel je kind te begeleiden. In bezield ouderschap werk je samen met je kind om het beste in hem naar voren te halen en om hem zijn talenten te laten ontwikkelen.

Op een praktische wijze worden de belangrijkste ontwikkelingen van baby tot schoolgaand kind beschreven. Omdat ook de ziel van je kind zich ontwikkelt, wordt bij iedere fase helder uitgelegd wat er op zielsniveau gebeurt en hoe je als ouder hierop kunt inspelen. Zo geef je vorm aan dit moderne, bezielde ouderschap. De verhalen uit de praktijk laten zien hoe we kunnen omgaan met de dilemma's van onze kinderen.

Door bezield ouderschap leren we onze kinderen beter te begrijpen en ons af te stemmen op wie ze werkelijk zijn en op wat ze nodig hebben. Bovendien kun je ook jezelf als ouder beter leren kennen door gebruik te maken van deze inzichten.
Info van de uitgever
[Akasha, 2011]

NBD Biblion bespreking
De auteur, die ook gezins- en kindercoach is, maakt in haar boek inzichtelijk wat er in het kind omgaat in een bepaalde levensfase. Gecombineerd met de uitleg over de fysieke, energetische en mentale ontwikkelingen en een indeling in verschillen in temperament van een kind, wordt het voor ouders heel makkelijk gemaakt om hun eigen kind te begrijpen en op het kind af te stemmen. Ook wordt er ingegaan op het gedrag van de ouders en wordt heel duidelijk aangegeven wat het verschil in effect is als zij vanuit hun ego of bijvoorbeeld alleen fysiek op het kind reageren in plaats van vanuit begrip. Bezield ouderschap blijkt helemaal niet lastig te zijn als ouders, onder meer, werkelijke aandacht geven en begrip, aanmoediging en respect tonen ten opzichte van hun kind. Dat een ouder daarbij zo hier en daar een eigen levensles tegenkomt, is mooi meegenomen. Een praktisch boek, simpel maar diepgaand. Zeer bruikbaar voor ouders en andere begeleiders. Met testjes in twee bijlagen; bibliografie en bronnen

Bezield ouderschap

Wanda Vendrig · alles van deze auteur 

€ 21.50

ISBN 9789460150593