menu
 winkelmandje 

Begrijp je kind

vanzelfsprekend opvoeden door inzicht in ontwikkeling en gedrag

Ria Blom

Wil je kleintje niet naar bed? Of staat je turbulente peuter wel eens stampvoetend in de supermarkt? Dit boek brengt rust in de tent! Ria Blom biedt inzicht in de ontwikkeling en het gedrag van je kind, waardoor je daar adequaat en op een natuurlijke manier op kunt reageren. Hierdoor ontstaat er een routine waar het hele gezin van zal genieten.

Bloms devies van ritme, gewoonte en vanzelfsprekendheid speelt in op de natuurlijke drang van je kind tot nabootsen en herhaling. Met de praktische handgrepen uit dit boek zorg je ervoor dat opvoeden plezierig blijft voor zowel jou als je kind. Met eenvoudig toepasbare tips en herkenbare verhalen uit de praktijk per leeftijdscategorie (0-4 jaar).
Ria Blom is jeugdverpleegkundige en schreef eerder de bestseller Regelmaat en inbakeren.

info van de uitgever
[Kosmos, 2018]

NBD Biblion bespreking
De auteur is jaren als jeugdverpleegkundige werkzaam geweest en heeft vanuit haar ervaringen dit boek over de opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind (0-4 jaar) geschreven. Het boek is voorzien van praktijkvoorbeelden (casussen) en tips. Onder meer komen spel en speelgoed, zindelijkheid en het gebruik van de tv en beeldschermen aan de orde. Ritme, reinheid en regelmaat staan voorop. Tevens zijn er tabellen met een voorgesteld dagritme te vinden. Het boek heeft een inhoudsopgave en een register. De indeling is chronologisch en daardoor handig om snel dingen op te zoeken.

Begrijp je kind

vanzelfsprekend opvoeden door inzicht in ontwikkeling en gedrag

Ria Blom · alles van deze auteur 

€ 20.99

ISBN 9789021569673