menu
 winkelmandje 

Beelden maken

van klei, gips, hout en steen

Karin Hessenberg

Dit boek helpt de amateur beeldhouwer met het maken van beelden zonder angst voor mislukkingen. Het bevat hulp bij het leren van praktische vaardigheden, creatief gebruiken van materialen en het moedigt lezers aan om hun eigen gevoel voor vorm te ontwikkelen. Van veel verschillende methoden worden de basistechnieken uitgelegd: boetseren met klei, mallen maken, direct opbouwen en hakken in hout, gips en steen. Elk deel biedt instructies voor de basistechnieken en de inspirerende voorbeelden voeden uw creativiteit en geven u de kans om uw vaardigheden in de praktijk te brengen. De projecten bevatten veel verschillende vormen en thema's: u kunt een traditionele figuur maken, een symbolische compositie of een reli dat op een foto is gebaseerd.
Beelden maken zit vol kleurenfoto's, instructietekeningen, nuttige tips en aanwijzingen voor veiligheid en gezondheid. Beelden maken heeft alles om van u een echte beeldhouwer te maken. Het is een onmisbaar boek voor beginners en een handig naslagwerk voor meer ervaren beeldhouwers.

Karin Hessenberg is lid van de Craft Potters Association en staat op de index van de Crafts Council of Quality. Ze heeft vaak ge oseerd in Engeland en daarbuiten en haar werk is in het bezit van diverse musea. Karin heeft in opdracht werk gemaakt voor verschillende overheden en priv ersonen en is auteur van Ceramics for Gardens & Landscapes en Sawdust Firing. Ze heeft regelmatig lesgegeven op diverse kunstacademies in Engeland. Karin woont en werkt in het noorden van Engeland.

info van de uitgever
[Forte, 2006]


NBD Biblion bespreking
Een leerboek voor de amateur-beeldhouwer. Het boek behandelt een aantal technieken die een beeldhouwer gebruikt, zoals het boetseren met klei, het vormen met gips en het werken met mallen. Ook het hakken in hout en steen behoort tot de mogelijkheden. De auteur is een gevorderde amateur. Zij laat de verschillende technieken goed zien aan de hand van veel kleurenfoto's en zo kunnen lezers die de instructies opvolgen tot fraaie resultaten komen. Het boek voegt geen nieuwe elementen toe aan de al bestaande literatuur over beeldhouwtechnieken.

Beelden maken

van klei, gips, hout en steen

Karin Hessenberg · alles van deze auteur 

€ 9.90

ISBN 9789058776112