menu
 winkelmandje 

Basisboek symbolen in de mandala (antiquariaat)

Symbolen, voorbeelden en tekeninstructies

Danka Hüsken

tweedehands boek

Symbolen geven een schat aan ervaring en rijkdom weer en kunnen ons veel vertellen over onze innerlijke wereld. Het zijn zinnebeelden voor wat ons innerlijk raakt. In dit boek wordt een groot aantal symbolen uitgebreid beschreven, waaronder archetypische, geometrische en cultuurgebonden symbolen en symbolen van de goden en godinnen, uit de natuur en van de elementen.

Naast de beschrijving van de symbolen worden tekeninstructies gegeven, zodat je zelf met de symbolen aan de slag kunt. Door het maken van mandala's kun je je eigen beeldtaal vinden, die je veel kan vertellen over wie je bent. De kwaliteit van je leven wordt versterkt en je zelfbeeld bekrachtigd wanneer je je eigen beeldtaal leert 'verstaan'.

Dit boek is geschikt voor iedereen die zich met beeldtaal bezig wil houden, maar het is ook een aanvulling voor tekendocenten, tekentherapeuten, coaches en kunstenaars. Het boek is levendig geïllustreerd met tekeningen en foto's: een boek om van te smullen.

Danka Hüsken is sinds de jaren tachtig bezig met tekentaal, symboliek en mandala's. Zij is onder andere opgeleid als tekentherapeut en numerologisch consulent. Danka werkt als mandaladocent en coach/trainer en geeft lezingen en korte workshops. Zij schreef meerdere boeken, waaronder De mandala als helend beeld en Numerologie in woord, beeld en getal.
Info van de uitgever
[Akasha, 2013]

NBD Biblion bespreking
De mandala is meestal een cirkelvorm, die als een grondvorm fungeert om begrippen als kosmische en universele heelheid, onder- en bovenwereld en de goddelijke toestand van onvoorwaardelijke liefde tot uitdrukking te brengen. De mandala wordt in veel culturen toegepast, zoals roosvensters in kerken, in het boeddhisme, in de Indiase en Chinese symboliek, bij indianen, kortom het is een universeel helend symbool. Een mandala is een spiegel van de ziel en wordt gebruikt om te mediteren. Er bestaat een schat aan symbolen in ons onderbewuste, die iedereen innerlijk kent en die ook vaak aan de oppervlakte komen bij het intuïtief tekenen zoals in mandala's. Van alle voorkomende symbolen zijn tekeningen en foto's toegevoegd en worden de zin en betekenis gegeven. Door de duidelijke instructies kan de lezer direct aan de slag. De auteur is tekentherapeute, mandaladocent en numerologisch consulent. Zij geeft lezingen en korte workshops. Bevat naast tekeninstructies, een voorwoord, algemene instructie voor het opzetten van een mandala en een literatuurlijst. Vierkant formaat, gedrukt in twee kolommen

Basisboek symbolen in de mandala (antiquariaat)

Symbolen, voorbeelden en tekeninstructies

Danka Hüsken · alles van deze auteur 

€ 19.00

ISBN 9789460150739