menu
 winkelmandje 

Arthur in het tussenland

Kevin Crossley-Holland

Het is het jaar 1200 en de veertienjarige Arthur de Caldicot treedt in dienst als schildknaap: hij zal Lord Stephen de Holt vergezellen op de vierde kruistocht naar het Heilige Land. Maar eerst moeten er nog vele voorbereidingen getroffen worden. Arthur oefent zich in gevechtstechnieken en leert hoe hij zijn heer moet dienen. Ondertussen maakt hij zich zorgen over de dag dat hij zijn biologische vader zal ontmoeten en piekert hij over een manier waarop hij zijn echte moeder, die hij nooit heeft gekend, zal kunnen vinden.

De gebeurtenissen uit Arthurs leven worden gereflecteerd in zijn magische zienersteen. Daarin ziet hij verhalen uit het leven van zijn beroemde naamgenoot koning Arthur, de queestes van de ridders van de Ronde Tafels en de gloriedagen van Camelot.

Arthur - in het tussenland is het tweede deel in een trilogie geënt op het leven van koning Arthur, en is het vervolg op Arthur - de zienersteen. Het laatste deel heeft Arthur van de Middenmark. De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden.

(Lemniscaat 2004)

[info van de uitgever]

Arthur in het tussenland

Kevin Crossley-Holland · alles van deze auteur 

€ 17.95

ISBN 9056374400