menu
 winkelmandje 

Antroposofie en het praktische leven

Rudolf Steiner

Wat is de betekenis van de antroposofie? Dat zij de mens de weg tot inzicht in hogere werelden wijzen kan? Zeker. Maar daar kan het niet bij blijven.
De antroposofie biedt ook inzicht in de vraagstukken van het dagelijkse, praktische leven. Want dáár wil de antroposofie tot bloei komen: in de grote vragen waarvoor de moderne mens zich gesteld ziet. Niet voor niets richtte Rudolf Steiner zich ook op thema's als onderwijs, landbouw, geneeskunde, economie.
In de twee voordrachten in deze bundel laat hij zien hoe en waarom de antroposofie opgenomen kan en wil worden in de werkelijkheid van het leven.
Ze werden in 1921 in Den Haag gehouden.

Info van de uitgever
[Nearchus, 2015]

De antroposofische geesteswetenschap en de grote vragen van de hedendaagse beschaving (Den Haag, 23 februari 1921) werd vertaald door Huub Houben.

Een antroposofische kijk op opvoeding, onderwijs en het praktische leven (Den Haag, 27 februari 1921) werd vertaald door Bernard Asselbergs, John Hogervorst en Michiel Scager.

De voordrachten zijn afkomstig uit GA 304: Erziehungs- und Unterrichtsmethoden auf anthroposophischer Grundlage (Dornach 1979) en werden eerder gepubliceerd in Driegonaal, tijdschrift voor sociale driegeleding (22e jrg, nr 5/6, 1999)

Antroposofie en het praktische leven

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 13.50

ISBN 9789073310995